Drůbeží maso
Maso-uzeniny > Maso > Drůbeží maso
Drůbeží maso
Maso drůbeže je řazeno mezi „bílé maso“ a některé druhy jsou právem považovány za nízkoenergetické a lehce stravitelné. V porovnání s masem jatečných zvířat, nazývaným také „červeným masem“, má drůbeží maso ve svalovině méně vaziva, a proto je jemně vláknité, křehké a lehce stravitelné.
Drůbeží označujeme všechny domácí ptáky, jejichž maso se uplatňuje ve výživě člověka. Je lehce stravitelné, zejména mladé. Vhodné pro dietní stravování. Čerstvou drůbež skladujeme až 7 dní při teplotě 1°- 3°C a vlhkosti 70-75%. Mraženou drůbež při teplotě – 18 až – 22 °C. Vždy se řídíme etiketou na výrobku. Rozmraženou drůbež již nikdy nezmrazujeme.
Složení:
- Bílkoviny 15 – 22 %
- Vysoký obsah podkožního tuku
- Významný podíl ML – Fe, P, Ca, K
- V – A, skupiny B
Grilované kuře
Na objednání Vám připravíme grilované kuře.