Čerstvé vepřové maso - Mirpa sro

Mirpa
Košík
Odhlášení
Řeznictví
Přejít na obsah

Čerstvé vepřové maso

Maso-uzeniny > Maso > Vepřové maso
Vepřové maso
Vepřové maso
Vepřové maso
Vepřové maso je označení pro maso pocházející z prasete domácího. Spolu s hovězím masem je to nejčastěji používané maso v české kuchyni.
Vepřové maso má bledě růžovou barvu. Svalovina je prorostlá tukem, a proto má například proti hovězímu masu vyšší obsah tuku a vyšší energetickou hodnotu. Vepřové maso je o trochu hůře stravitelné. Chuť je závislá na věku a způsobu krmení zvířat. Maso prasat krmených hodně mlékem má světlejší barvu. Velmi jemná vlákna a pevnou bílou slaninu má maso z ročních kusů. Maso starších kusů má tuhá a hrubá vlákna, barva je tmavočervená.

Maso vepřové je křehčí než maso hovězí. Méně tučné a libové vepřové je snadněji stravitelné.
Vepřové mleté maso Vám připravíme z plece nebo krkovičky.
V našem sortimentu mj. nabízíme vepřové půlky jatečných prasat o váze cca 40-45 kg. Půlku  Vám dodáme rozbouranou na hlavní díly nebo vykoštěné jednotlivé díly a stažené sádlo.

Vepřové maso
Vepřové maso
Vepřové maso
Vepřové maso
KategorieNázev masaPoužití
I.Svíčkováminutky

Kotletapečení, dušení, minutky

Kýta (vrchní,spodní šál,ořech)pečení, dušení, minutky
II.Plec (velká, kulatá, plochá a plátek)pečení, dušení, vaření

Krkovicepečení, dušení, grilování
III.Bůčekpečení
IV.Hlava s lalokemovar

Kolenaovar, pečení

Nožičky
vývar
V.Vnitřnostidušení
Vepřové maso
Vepřové maso
obchod@mirpa.cz
778 50 50 40

info
Po - pá  9:00 - 16:00

MIRPA s.r.o.    Velké Pavlovice
Návrat na obsah